Stavební úpravy bytového domu, Fráni Šrámka 2295/12, Praha 5 - Smíchov

Objednatel: SPIRIT INVEST a.s., Jagelonská 24, Praha 3.

Realizace: od 01/2013 do 08/2013

Rozsah prací:

Záměrem objednatele byla celková rekonstrukce neudržovaného, téměř vybydleného bytového domu ze třicátých let dvacátého století se čtyřmi nadzemními a jedním podzemním podlažím, který se nacházel v celkovém havarijním stavu vyžadující neodkladnou opravu.

Cílem projektu bylo obnovení domovní infrastruktury odpovídající současnému standardu bydlení a hygienickým normám.

Celá dispozice objektu byla změněna vybouráním stávajících příček, demontáží veškerých instalací, nevyhovujících otopných individuálních systémů, odstranění podlah až na nosnou konstrukci a odstraněn stávající krov.

Byly provedeny veškeré stavební práce od kompletních hydroizolací a tepelných izolací podzemí až po nový krov s nově vestavěnými bytovými jednotkami. Dům je opatřen novými výplněmi otvorů a zateplenou fasádou. Všechny byty jsou vybaveny vlastním kombinovaným kotlem pro ÚT a TÚV, kompletním sociálním zařízením a kuchyňskou linkou včetně všech vestavěných spotřebičů.

Součástí projektu byla i celková revitalizace zahrady a předzahrádky s novým vstupem a novými ploty.

Základní statistické údaje stavby:

  • plocha parcely: 236m2
  • zastavěná plocha pozemku: 207m2
  • Obestavěná prostor: 2 533m3
  • Užitná plocha: 689,5m2
  • Bytové jednotky: 9

Společnost Stavokontrol s.r.o. na této stavbě zajišťovala podklady pro výběr zhotovitele a kontrolu prováděcí projektové dokumentace, organizaci výběru zhotovitele a vyhodnocení nabídek, spolupráci při zajištění smluvních vztahů s vybraným zhotovitelem, technický dozor stavebníka v průběhu realizace stavby a její přejímku včetně zajištění kolaudačního souhlasu.